tisdag 16 januari 2018

Flyg Myra

Flygmyror är godis till fiskarna. I en sjö där jag brukar fiska så kommer flygmyrorna på våren. Oftast förekommer dom rikligt och både öring samt rödingen (som ej är planterade ) blir väldigt aktiva.
Det verkar som det är deras godaste efterrätt.
Jag binder flygmyrorna i två varianter, det som skiljer är färgen på kroppen, svart eller brun/orange.
Om du klickar på bilderna så ser du dom tydligare....


Så här binder jag mina flygmyror.
Krok: Torrflugekrok #14. Jag använder ofta Tiemco 100.
Bindtråd: Textreme svart eller orange / brun.
Bak och framkropp: Svart Super Fine Dry dub sedan svart tunn foam ovanpå.
Ben: Svart Ripple Ice Fiber.
Vinge: Marc Petitjean CdC färg #1 Blue Dun.         
Fäst kroken i städet sedan fäst bindtråd. Bind in en tunn foam remsa 3-4 mm bred som på bilden till vänster. Därefter dubba en avlång  bakropp som bilden till höger.

Vik över foamen på bakkroppen och linda den fram till kroköglan som på bilden till vänster. Därefter dubbar du en liten rund framkropp som på bilden till höger.

Vik och bind in foamen bakåt som på bilden till vänster. Linda med bindtråden mellan bak och framkropp som på bilden till höger.

Bind in 4-6 strån av svart Ripple Ice Fiber på mitten bakom framkroppen på krokens ovansida. Lämna plats för vingen, se bilden till vänster. Av en bunt CdC ( det underlättar att göra bunten med Marc Petitjeans verktyg) binder du in en vinge strax framför benen som på den högra bilden. Avsluta med en whipfinnishknut.

Klipp vingen som på den vänstar bilden. För sedan Ripple Ice Fiber stråna nedåt, klipp av dom jämnt strax under krokspetsen. Stråna kommer att lyfta som på bilden till höger.


LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar