måndag 16 juli 2018

Jag är kär...

Jag är kär om man nu kan bli det i materiella ting. Bättre beskrivet kanske är att jag är jättenöjd, lycklig, äntligen hittat rätt osv...
Genom alla år jag flugfiskat och som lite prylgalen ( obs förr i tiden ) har jag fiskat med massa olika spön. Nästan alla Sage modeller, Winston, Loop, Vision, Loomis, Guideline, Pool 12 och en del andra  märken och modeller. Har nog alltid gillat ganska snabba spön men inte lika snabba som Sage Method. Tvåhandsspön har jag gärna fiskat med de som har lite längra böjradie till mina linor. Fiskade förra sommaren med Vision XO som jag trivdes med när rätt lina kom på.
Det är alltid viktigt att man anpassar sin favoritlina och provar olika spön med linan eller provar olika linor till sitt favoritspö....linan är VIKTIG, mycket viktig.
Nu denna säsong köpte jag ett Scott G 8,8´ #5. Ett spö som böjer sig mer i klingan men återgår snabbt och utan efterslag. Mitt drömspö!
Det tog ett tag innan jag fiskat in mig med spöet men allteftersom så har den växt som en förlängning av min arm.
De linor jag fiskar med är Scientiffic Anglers ART #5 och Scientific Anglers Spey Lite 180gr.
ART till det vanliga torrfluge och nymf fisket, Spey Lite där jag mest underhandskastar och till lite tyngre flugor.


Då jag efter flera års streamerfiskande efter stor öring fått "tillbaka" lusten att fiska med insektsimitationer sålde jag mitt streamerspö, ett Vision 9,6´#7.
Då och då vill jag forsätta att fiska med streamer men är lite osäker vilket spö jag vill fiska med.
Tyvärr tillverkar inte Scott ett G 9,6´#6 eller #7 så tankarna går till deras 9´#6 men jag har inte haft möjlighet att prova den ännu så det har inte blivit något spö än.
Så för att lösa den ekvationen så köpte jag en Scientific Anglers Spey Lite Skagit 180gr lina som man kan byta spetsar på till mitt Scott G. Det fungerar mycket bra men har inte provat med de allra tyngsta dubbelkrokade streamers ännu, så vi får se hur det går.
Länk till mer info om Scott G :  http://www.flugbindning-flugfiske.com/sv/flugfiske/flugfiskespon/enhands-flugfiskespo/scott-g-flugspo

Här nedan en film när grabbarna på Scott fiskar i Japan.Scott Flyrods är ett litet företag med ca 25 anställda och byggt spön på ett hantverksmässigt sätt i över 40år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar